Компанията „Еър Протеин“ възнамерява изкуствено да създаде месо с помощта на въздух, вода и минерали, съобщава Л‘Офишъл.
Разработката ще се основава на изследвания на НАСА от 60-те години. Разработката се заключава в производството на храна с помощта на микроби-хидрогенотрофи, които могат да превърнат въглеродния диоксид в храна.
Знаменитости, които казаха „не“ на месото (ВИДЕО)
Компанията малко е променила концепцията. Специалистите са използвали способността на микроорганизмите да създават вид брашно от съставните елементи на въздуха. Целият процес отнема няколко часа и донякъде е подобен на производството на бира.
Отбелязва се, че този продукт не може да се нарече пълноценно месо. Специалистите твърдят, че то може да се смесва с други съставки.
Този революционен източник на протеин ще помогне в производството на веганска храна. В момента няма планове за масово производство, пише БГНЕС.
Разработката ще се основава на изследвания на НАСА от 60-те години. Разработката се заключава в производството на храна с помощта на микроби-хидрогенотрофи, които могат да превърнат въглеродния диоксид в храна.
Знаменитости, които казаха „не“ на месото (ВИДЕО)
Компанията малко е променила концепцията. Специалистите са използвали способността на микроорганизмите да създават вид брашно от съставните елементи на въздуха. Целият процес отнема няколко часа и донякъде е подобен на производството на бира.
Scientists predict meatless burgers that "taste better than meat"https://t.co/fZxPwgpQGk pic.twitter.com/McTi4wsKWB
— Jazz Shaw (@JazzShaw) November 14, 2019
Отбелязва се, че този продукт не може да се нарече пълноценно месо. Специалистите твърдят, че то може да се смесва с други съставки.
Този революционен източник на протеин ще помогне в производството на веганска храна. В момента няма планове за масово производство, пише БГНЕС.