Много известни личности споделят една философия – не ядат месо. Част от причините са, че искат да привлекат вниманието върху съдбата на животните, а и да убедят повече хора да спрат да ядат месо. Каналът Top Of The Tops във vbox7 показва знаменитостите, решили да живеят като вегетарианци.

Ариана Гранде

През 2013 певицата обяви в Туитър, че ще става веган, тъй като иска да подобри здравословното си състояние, а и обича животните толкова много, че ѝ е жал за тях.

Колко вида вегетарианци има?

Мадона

Певицата изглежда перфектно за годините си, но това се дължи не само на тренировките, но и на храната, която поема. Диетата на Мадона съдържа зеленчуци, ядки и соеви продукти. А когато ходи по турнета, с нея винаги има специалист, който отговаря за храната ѝ.

Мадона
БГНЕС

Натали Портман

Актрисата е вегетарианка още от дете. Но след като прочита книгата на Джонатан Сафран „Да ядеш животни“ тя решава да стане веган.

Зендая

Актрисата и певица е обмисляла да стане вегетарианка, след като с баща й посещават кланица. Но истински тя предприема тази стъпка, след като гледа документален филм.

храна
iStock/Getty Images

Оливия Уайлд

Актрисата е вегетарианка още от 12 годишна. Съпругът й споделя, че Оливия готви толкова добре без месо, че той дори не усеща липсата.

Тези петима гении са били вегетарианци

Майли Сайръс

Певицата е обявена за „най-сексапилната вегетарианка“ от организацията за защита на правата на животните ПЕТА.

Майли Сайръс
Gulliver/Getty Images

Винъс Уилямс

Тенисистката страда от автоимунното заболяване „Синдром на Сьогрен“ и поради тази причина се наложи тя да изключи месото от свето меню.

И още:

Пет големи ползи от вегетарианството

Учени: Вегетарианците са виновни за глобалното затопляне

Най-известните вегани и вегетарианци в света