Светлинно шоу съживява йезуитски руини в Парагвай
Светлинно шоу съживява йезуитски руини в Парагвай / снимка: БГНЕС

Властите в Парагвай съживяват йезуитска мисия със светлинно шоу, което ще позволи на посетителите на отдалечените на 400 км от столицата Асунсион руини да им се наслаждават и нощно време, предаде ЕПА.

Проектът, наречен "Светлини, звуци и картини от йезуитската мисия Гуарани от Светата Троица от Парана" привлече на откриването си в Тринидад многобройна публика. Събитието бе съпътствано от среднощен концерт на оркестъра "Sounds of the Earth" (Звуци на Земята).

Испанската агенция за международно сътрудничество за развитие е осигурила необходимите средства за проекта, който пресъздава историята по един модерен и достъпен начин и осигурява нови възможности за туристическата индустрия на отдалечената латиноамериканска държава.

Гуарани е вторият официален език на страната с население, приблизително колкото на България, но с почти 4 пъти по-голяма територия, допълва БГНЕС. Европейците за пръв път пристигат в този район в началото на 16 век. Днешната столица на Парагвай, Асунсион, е основана от испанският конкистадор Хуан де Салазар през 1537 г.