София Лорен – най-харесваната италианка за всички времена
София Лорен – най-харесваната италианка за всички времена / снимка: БГНЕС

София Лорен е италианката, която се харесва най-много в света. Така твърди изследване на Eta Meta Research. Сред анкетираните са журналисти и експерти по реклама и имидж от Съединените щати, Франция, Великобритания и Германия, предаде „ПронтоСофия”.

София Лорен събира 95 на сто от гласовете им. На второ място е Франка Флорио - жената-символ на Belle Epoque, известна като най-желаната от крале и императори в началото на миналия век. В скоро време филм за нея ще направи София Копола. Бронзовият медал пък отива при Моника Белучи. Следват балерината легенда Карла Фрачи и бившата топманекенка и настояща певица Карла Бруни. А кои са качествата, които превръщат италианките в уникални?

Според 65 на сто от анкетираните това са чарът, хубостта, прелъстителността, способността на жените от Апенините да завладяват дори само с един поглед. Елегантността и вроденото чувство за вкус на италианките пък са характеристиките, с които те надминават чужденките. Италианките са на първо място в света по женственост и прелъстителност. На второ място са вечните им конкурентки французойките, а после са испанките и латиноамериканките.