/ Guliver/Getty Images
Уникално: Вижте най-лошия скиор в света (ВИДЕО)
Запознайте се с Адриан Солано - "най-лошият скиор в света"! Така Солано бе наречен след представянето му в квалификационното състезание на 10 км крос-кънтри от Световния шампионат на северните спортове в Лахти.
 
Във Финландия Адриан представляваше своята родина Венецуела. Малката подробност: Солано се качваше на ски за първи път в живота си.
 
Още на старта венецуелецът бе на път да падне, а в последствие това се случи на няколко пъти като Солано изпита огромни затруднения да се придвижва на ските.
 


Видеото с неговите изяви стана моментален интернет хит, а самият Адриан разказа историята си чрез своя профил в Instagram. "Въпреки че не познавах снега и нямат възможността да тренирам тук, давам най-доброто от себе си", написа Солано. "Може би паднах много пъти, но това, което е важно е, че винаги ще продължа да се изправям", допълни спортистът.
 
До момента Солано е тренирал само на ски тренажор. Той е трябвало да прекара месец в тренировки на сняг в Швеция преди състезанието, но е бил депортиран от Франция по време на първия му опит да стигне Скандинавия.
 
"Когато отидох в Париж на 19 януари, им обясних, че съм на път за Швеция да тренирам. Те не ми повярваха, че карам ски във Венецуела", разказа в интервю Солано.
 
Четете още в Gong.bg: Нова изцепка с най-лошия скиор: Предизвика дипломатически скандал

"Казах им, че тренираме на уреди. Имах само 28 евро в себе си и полицията ме обвини, че се опитвам да имигрирам заради лошите неща, които се случват в държавата ми. Липсваше ми месец тренировки на сняг. Но продължавам да опитвам, защото това е моята мечта", споделя още той.
 


За съжаление организаторите на състезанието в Лахти потвърдиха в Twitter, че Адриан не е завършил надпреварата.
 
Историята на Адриан веднага припомни за нещо подобно в миналото. На Олимпиадата през 1988 г. отбор на Ямайка участва в състезанието по бобслей без преди това да е тренирал на сняг.
Gong.bg