/ Gulliver/Getty Images
Бродуейските мюзикъли "Гадни момичета" и "Спондж Боб Квадратни гащи" получиха най-много номинации - по 12, за театралните награди "Тони", съобщи АП. С по една по-малко зад тях се нареждат "Посещението на оркестъра", "Въртележка" и "Ангели в Америка".
 
Фаворитът на критиците и публиката, постановката "Хари Потър и прокълнатото дете", събра 10 номинации, заедно с римейка на "Моята прекрасна лейди".
 

Gulliver/Getty Images


Сара Барейлес и Джош Гробан ще са водещи на наградите „Тони“

За най-добър мюзикъл са номинирани "Посещението на оркестъра", "Замръзналото кралство", "Гадни момичета" и "Спондж Боб Квадратни гащи".
 
За най-добра театрална пиеса са номинирани "Хари Потър и прокълнатото дете", "Децата", "Фаринели и кралят", "Боклук" и "Латинска история за слабоумни".
 
Най-впечатляващите рокли на червения килим на наградите Оскар (СНИМКИ)
 

Gulliver/Getty Images


72-рите награди "Тони" - театралният еквивалент на филмовите награди "Оскар", ще бъдат раздадени на церемония в "Рейдио сити мюзик хол" в Ню Йорк на 10 юни. Водещи на шоуто ще бъдат Джош Гробан и Сара Барейлес.
 

Gulliver/Getty Images


Те са учредени през 1947 г. и носят името на театралната актриса Антоанет Пери, наричана Тони. Присъждат се за най-добрите продукции на Бродуей. Носителите на отличията се определят с гласуване от жури, в което влизат представители на театрални гилдии, режисьори и театрални критици.
БТА