/ Guliver/Getty Images
Серина Уилямс излезе от зоната си на комфорт, за да достави важно послание. Носителката на 23 титли от Големия шлем свали дрехите си и пропя за кампанията за превенция на рака на гърдата "I Touch Myself".

Американската тенисистка се появява без горнище в 9-секундно видео, в което пее най-запомнящия се рефрен от хита от 1991 г. на "Дивайнълс" "I Touch Myself".
 
"Обичам себе си, искам да ме обичаш", пее Серина в клипа.

"По случай Световния месец за борба с рака на гърдата записах версия на световния хит на "Дивайнълс" - "I Touch Myself", за да напомня на жените да се самонаблюдават по-често", написа Уилямс под видеото, с което изтъкна колко важна е профилактиката.
 
Серина Уилямс проговори след скандала на финала на US Open

"Да, това ме изкара от моята зона на комфорт, но реших да го направя, защото това е проблем, който засяга всички жени, от всички цветове, по света", обясни Уилямс и изтъкна, че ранното откриване на рака може да спести живота на много жени.
 

Видеото е част от проекта "I Touch Myself". Той бе създаден в памет на Кристи Амфлет - австралийска певица и бивша вокалистка на на групата "Дивайнълс", която почина от рак на гърдата през 2014 г..
 
Коя е най-добрата майка на всички времена? (ВИДЕО)

Световният месец за борба с рака на гърдата е глобална инициатива през октомври, имаща за цел да подобри осведомеността на жените за тежкото заболяване и ги насърчи да отидат на скрининг. По този повод в много страни, включително и в България, се провеждат безплатни прегледи.