Серина Уилямс
Серина Уилямс / БГНЕС
Повече от седмица мина от скандалния финал при жените на US Open, но времето не помага на Серина Уилямс да се успокои. Американката направи истински скандал на корта, обвинявайки съдията Карлос Рамос в сексизъм. В следващите дни се разразиха много дискусии, като някои защитиха Уилямс и подкрепиха обвиненията ѝ, а други обявиха, че Рамос е действал великолепно в мача. В дните след скандалния финал Уилямс стоеше далеч от прожекторите, но този период явно не е променил мнението ѝ, отбелязва gong.bg.

17 000 долара глоба за Серина Уилямс заради скандала на финала на US Open

В първото си интервю оттогава 23-кратната шампионка от Големия шлем продължи да защитава своята теза. "Не разбрах какво говори, за какво говори", сподели Уилямс за съдията пред австралийска телевизия, след което повтори, че не е имало треньорски указания от Патрик Муратоглу към нея, въпреки че самият специалист си призна това. 

Серина Уилямс
БГНЕС

Уилямс продължава да твърди, че отношението на Рамос е на базата на това, че тя е жена. "Просто не го разбирам. Като жена трябва да можеш да правиш поне половината от това, което е позволено на мъжете", казва тенисистката.

От gong.bg: Целият скандал между Серина Уилямс и съдията с видео 

На 8 септември японката Наоми Осака спечели финала на US Open на фона на скандал между Серина Уилямс и съдията на стола Карлос Рамос. Всичко започна, когато треньорът на Уилямс - Патрик Муратоглу, направи жест с ръка към нея в началото на втората част, при положение че на турнирите от Големия шлем "комуникация от какъвто и да е вид" е забранена. Заради това Уилямс получи предупреждение, на което тя реагира гневно. Три гейма по-късно, когато Осака проби за 4:3, Уилямс счупи ракета, а за второто си предупреждение получи и наказателна точка в полза на съперничката. Това обаче доведе до избухване от американската тенисистка към съдията. Уилямс нарече Рамос „лъжец“ и "крадец", а след всичко това той отсъди наказателен гейм в полза на Осака.

Серина Уилямс
БГНЕС

На пресконференцията си след мача Серина нарече съдията сексист. Заради скандала на финала, който изгуби, Уилямс бе глобена със 17 000 долара.

Още спортни новини четете в gong.bg
gong.bg