С педал можете да управлявате екрана на компютъра си
С педал можете да управлявате екрана на компютъра си / netinfo

Ако началникът следи през цялото време с какво се занимават неговите подчинени пред компютрите си, то те вече могат да обърнат поглед към педала StealthSwitch, който може да противодейства на натрапчивия поглед на шефа.

Американската компания H-Mod пуска на пазара в Европа крачен педал, с помощта на който можеш незабелязано да управляваш прозорците на екрана на компютъра. Интересното е, че това необичайно устройство е измислено не от служител в някой офис, а от директор, който се забавлявал от опитите на подчинените си да скрият информацията на екрана при неговото появяване, пише БГНЕС.

Самият той не веднъж е бил в същата ситуация, когато при появата на външни лица е трябвало да скрива таблици с конфиденциална информация. В резултат на всичко това на бял свят се появи устройството StealthSwitch. То представлява незабележим педал, който се инсталира под масата. Устройството може да се включи към компютъра чрез USB или PS/2 и може да бъде настройвано.

Например педалът може да бъде програмиран да затваря всички прозорци и да запълва екрана с работни програми като Word или Exсel. Освен това StealthSwitch може практически за един миг да затвори дори такива “тежки” игрови програми като Doom 3 или Half Life 2. Това става с помощта на вграден в StealthSwitch микропроцесор и специален алгоритъм за изпълнение на командите, който не изключва играта, а само за определено време прави картината невидима.

При това устройството може и да изключва звука. Щом като опасността премине и опасният свидетел си е отишъл, повторното натискане на педала връща програмите по местата им. StealthSwitch се продава в Интернет магазините за 40 долара.