Руски ергени-милиардери сред най-желаните партии за женитба
Руски ергени-милиардери сред най-желаните партии за женитба / netinfo

Единият иска да се ожени, а другият току-що се разведе – тези двама руски милиардери са сред най-богатите хора на планетата и отскоро са сред най-желаните "партии", пише Себастиан Смит от АФП.

Супербогатият Роман Абрамович, който през 2004 г. излезе на първа страница на британските таблоиди, купувайки лондонския ФК "Челси", се раздели с жена си след 15 години съвместен живот и пет деца.

Класиран на 16-то място сред най-богатите хора в света от сп. "Форбс", губернаторът на Чукотка наскоро стана най-желаният ерген в Русия, а дори и в целия свят.

"Това е идолът на милиони жени", твърди руският в. "Комсомолская правда". Абрамович остави след себе си бившия президент на Норилски никел - класираният на 38-мо място от "Форбс" Михаил Прохоров, който според руската преса искал да се ожени, за да спечели облог, пише БТА.

Рускините няма да си губят времето и ще се опитат да покорят тези двама ергени, коментира пред АФП редакторът от руския таблоид "Твой ден" Тимур Мардер. "Ясно е, че която и да е млада жена би искала да се омъжи за милиардер. За тях те са обект на възхищение", допълва той.

"По-старите поколения, които пострадаха и изгубиха пари при рухването на СССР, се дразнят от милиардерите. Може дори да се каже, че ги мразят. Но младите активни хора искат да знаят как могат да станат като тях", казва още Тимур Мардер.

Да срещне Роман Абрамович в неговата ВИП ложа на стадиона на "Челси" или на яхтата му за 135 млн. долара все пак не е нещо лесно за една обикновена жена.

Според "Сън" и "Дейли мирър" госпожа Абрамович решила да се разведе след разкритието за връзката на нейния съпруг с бившата манекенка Дария Жукова (25 г.) -дъщеря на руски милионер и бивша приятелка на тенисиста Марат Сафин.

"Ловците на глави" от женски род могат да имат повече късмет при Прохоров. Този 41-годишен плейбой в края на януари се появи по страниците на вестниците във Франция и Русия заради задържането му за кратко в луксозния ски курорт Куршвел във френските Алпи в рамките на разследване на мрежа от проститутки.

Бизнесмен и непоправим гуляйджия, Прохоров отрече информациите в "Твой ден", че ще се ожени в началото на май на остров в Тихия океан и веднага след това ще се разведе, за да спечели облог с приятели, които го предизвикали да се ожени преди да стане на 42 години.

"Комсомолская правда" дори откри щастливата избраница на Прохоров в лицето на Ксения Собчак – нещо като руска Парис Хилтън, дъщеря на покойния Анатолий Собчак – първият кмет реформатор на Санкт Петербург.

От Норилски никел отрекоха информацията, която според тях е непроверена и казаха, че в края на април и началото на май Михаил Прохоров смята да работи в Русия.

Руската преса обаче не се отказва. "Западните милиардери обичайно са по на 50-60 години. Руските милиардери са хора, идващи от обикновени съветски семейства, които са били изтласкани напред и са станали едни от най-богатите хора в света. За хора като Прохоров животът е игра", казва в заключение Тимур Мардер пред Франс прес.