Роки се гордее с руските си корени
Роки се гордее с руските си корени / netinfo

Холивудската легенда Силвестър Сталоун има руски корени, с които се гордее много. Неговата прабаба Роза Рабинович е от руски произход.

Майката на известната кинозвезда Жаклин Сталоун преди време научила от сътрудник на КГБ, че има директна връзка с Одеса, където е родена нейната баба Роза и където е живяла на младини. В края на 1918 година заедно със семейството си тя емигририла в САЩ, където се е родила майката на Жаклин.

Силвестър Столоун е много горд със своите руски корени и често разказва как неговата прабаба е била много богата, носела скъпи бижута и на практика никога не е работила, а само се е грижела за възпитанието на децата си. Според него тя говорела с много тежък акцент и на практика не е знаела английски.

Внучката на одески евреи Жаклин се омъжила за италианския емигрант Френк Сталоун, който е искал да стане певец, но през целия си живот е работил като фризьор. На младини Жаклин е играела в Бродуей, в Цирк и е участвала в конкурси за красота. На 6 юли 1946 година на Жаклин и Френк се ражда първото им дете - Силвестър Майкъл Енцио Сталоун. При раждането бебето получава наранявания на лицев нерв, който след време дава по-особено излъчване на кинозвездата. През 2002 година Жаклин и Франк посещават Одеса, за да научат повече за корените си. Силвестър Сталоун се отказал от пътуването в последния момент заради неотложни снимки.

Силвестър Сталоун, който учи драматично изкуство в Университета на Маями, най-вече е известен заради участието си във филмите от поредицата „Роки“ и „Рамбо“. За първи път Сталоун се жени през 1974 за Саша Цак. От нея има двама сина - Сейдж Сталоун, който също като баща си е актьор и режисьор, и Сърджо Сталоун, който е аутист. Развеждат се през 1985. Същата година се жени за актрисата Бриджит Нилсън. Развеждат се две години по-късно - през 1987. През 1997 се жени за вече бившия модел Дженифър Флавин, от която има три дъщери - София Роуз Сталоун, Систин Роуз Сталоун и Скарлет Роуз Сталоун.

www.zar.bg