/ ThinkStock/Getty Images
Лондонски клуб на джентълмените пренебрегна своя 150-годишна традиция, заради която е смятан за бастион на мъжете, след като прие за свой член жена, но само защото е била мъж, сменил пола си, съобщиха Ройтерс и АФП.
 
Проучване нарисува портрета на съвременния джентълмен

Сред членовете на "Савил клъб" в квартала Мейфеър в централен Лондон никога не е имало жени от основаването му през 1868 г. Традицията на клуба обаче бе нарушена, след като един от членовете му стана жена. Ръководството на "Савил клъб" реши, че мъжът на около 30-годишна възраст, който е женен и баща на две деца, може да запази членството си, след като сменил пола си.
 
Съвременните жени имат различни представи за кавалерство

"Той не става като жена член на клуба, а е бил приет като мъж", заяви бившият депутат и член на "Савил клъб" Джери Хейс. "Би било несправедливо този симпатичен индивид да бъде изгонен само защото е станал жена. Това не е прецедент - той е получил членството си, докато бил мъж", коментира той.
 
Плеяда известни творци, сред които Ръдиард Киплинг, Робърт Луис Стивънсън, Хърбърт Уелс и Ивлин Уо, са били членове на "Савил клъб". Сред сегашните му членове е Джон льо Каре.

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА