Разделени при раждането им близначки се откриха 28 г. по-късно
Разделени при раждането им близначки се откриха 28 г. по-късно / netinfo
Близначки, разделение при раждането им поради лекарска грешка, на испанския остров Гранд Канария се откриха случайно 28 г. по-късно, разкри адвокатът на едната от близначките, който иска клиентката му да получи обезщетение от 3 милиона долара, съобщи АФП, цитирана от БГНЕС.

Двете жени са родени в болница в Гранд Канария и едната от тях била дадена по грешка на друго семейство. А бебето на второто семейство било дадено на родителите на близначките. По този начин две от трите момичета израснали в чуждо семейство. Близначките, които са на 35 г., се открили през 2001 г. в Гранд Канария.

„Стана случайно“, благодарение на обща приятелка на двете близначки, разказа адвокатът на едната от тях. „Приятелката работела в търговски център. Втората близначка дошла този ден да си купи дрехи. Продавачката се приближила към нея, за да я поздрави, считайки, че това е приятелката й, но се оказало, че това не е тя. Изненадана продавачката се обадила на приятелката си, която я уверила, че не е посещавала магазина й“. Втората близначка отишла в магазина няколко дни по-късно и така била организирана първата среща между двете сестри.