/ iStock/Getty Images
След като дълго време никой не можеше да ги види на червения килим и актрисите се ужасяваха от мисълта за тях, посивелите коси се появиха на крайбрежния булевард "Кроазет" в Кан, където актрисата и модел Анди Макдауъл и актрисата и режисьор Джоди Фостър показаха естествените си коси, съобщи АФП.

За първата си поява на кинофестивала в Кан, американската актриса и модел на "Л'Ореал" Анди Макдауъл ("Четири сватби и едно погребение") гордо демонстрира къдравата си посивяла коса.

63-годишната актриса, която някога се отличаваше с тъмните си къдрици, е решила да даде път на естественото. Това е ефект от "затварянето" по време на пандемията, както каза актрисата в "Шоуто на Дрю Баримор" през февруари.

Американската актриса и режисьор Джоди Фостър също се появи в Кан с небоядисана коса. В началото на юли в интервю за Телрама 58-годишната носителка на две награди "Оскар" каза, че "възнамерява да определя правилата през своите 60 години" и че "няма проблеми с възрастта".

Появата им на червения килим беше забелязана и коментирана в социалните медии.
 
"Не знам за вас, но аз се чувствам добре, като виждам на червения килим актриси, които изглеждат на възрастта си, които имат бръчки и бели коси", написа потребител в Туитър и публикацията бе харесана от близо 3000 души.
БТА