/ Gulliver/Getty Images
Актьорът Чадуик Боузман, прочул се с ролята си във филма "Черната пантера", чиято кончина от рак на дебелото черво шокира феновете, беше почетен на видео музикалните награди на MTV като герой не само на големия екран, но и в реалния живот, предаде Асошиейтед прес.
Кики Палмър - водещата на шоуто, организирано на различни места на открито в Ню Йорк, оповести, че то е посветено на Боузман, който почина в петък на 43-годишна възраст.
Актьорът преди е бил почитан на филмовите и телевизионни награди на MTV през 2018 г. за ролята си на "Черната пантера" в едноименната супергеройска продукция на "Марвел".

Послания „Носете маски“ на наградите на MTV (СНИМКИ/ВИДЕО)

"Посвещаваме шоуто тази вечер на човек, чийто дух докосна мнозина. Чадуик Боузман беше истински герой, не само на екрана, но и във всичко, което правеше", сподели Кики Палмър.
Актьорът е познат с превъплъщенията си в образите на афроамерикански икони като Джаки Робинсън, Джеймс Браун и съдия Търгуд Маршал. Чадуик Боузман беше включен и в сегмента "In Memoriam" заедно с творци като Джус Уърлд и Литъл Ричард, починали през изминалата година.

MTV обяви коя е новата изгряваща звезда на музикалната сцена (ГАЛЕРИЯ)

След като "Блек айд пийс" завършиха шоуто с изпълнение на парчето "I Gotta Feeling", певецът Уил Ай Ем се провикна "Уаканда завинаги", визирайки измисленото кралство, което героят на Чадуик Боузман Черната пантера управлява в едноименния филм. В памет на актьора телевизия Ей Би Си излъчи в неделя филма "Черната пантера" без реклами. Прожекцията беше последвана от специално предаване, озаглавено "Чадуик Боузман: Почит към краля".
БТА