Пийт Дохърти и Кейт Мос изгонени от церемония
Пийт Дохърти и Кейт Мос изгонени от церемония / netinfo

На церемония в Лондон снощи бяха раздадени поредните музикални награди, този път на списание NME – наградите Shockwaves NME.

За най-добра британска банда бяха избрани Muse, а за най-добра чужда - My Chemical Romance, съобщи БГНЕС. Наградата за албум на годината отиде в ръцете на Arctic Monkeys за 'Whatever People Say I Am, That's What I'm Not', а най-доброто парче е на The View - 'Wasted Little DJs'.

Същевременно наградите представиха и обратната страна на медала – с най-лошите изпълнения. А те отидоха за най-лошата банда Panic! At The Disco, най-гадния албум 'Rudebox' на Роби Уилямс и най-зле облечената музикална звезда – Лили Елън. За негодник на годината беше избран американският президент Джордж Буш.

Церемонията на NME не мина и без леки инциденти. Пийт Дохърти и гаджето му Кейт Мос се наложи да напуснат шоуто преждевременно. Те бяха помолени от охраната да си тръгнат, като според запознат източник причината била, че се държали прекалено влюбено за характера на събитието.

Двамата били хванати докато се опитвали да се вмъкнат в тоалетната заедно, а след това охраната ги спипала и на алея в задния двор на сградата, където се раздаваха наградите. Затова се наложило звездната двойка да бъде отпратена към къщи, при това малко преди Мос да се качи на сцената и да представи Primal Scream, които получиха наградата “Божествени гении”. Така групата беше обявена от редактора на NME Конър Макникълъс и легендарния член на Clash – Мик Джоунс. След това Джоунс се присъедини към наградените, за да изпълнят заедно легендарния хит на Clash '(White Man) In Hammersmith Palais'.