Парти с филмова музика в градинката при Сфумато
Парти с филмова музика в градинката при Сфумато / netinfo
Парти с филмова музика в градинката при "Сфумато"
30790
Парти с филмова музика в градинката при "Сфумато"
  • Парти с филмова музика в градинката при "Сфумато"

Меломани и киномани ще се съберат на 4 юли (неделя) в градинката при театрална работилница "Сфумато". След 20:00 часа те ще бъдат там, заради уникалното саундтрак парти, което организират група студенти от НАТФИЗ - Катерина Ламбринова, Ангел Радев, Андрей Чернев и Ясен Василев. По време на събитието ще бъдат представени някои от най-популярните филмови мелодии от ленти още от 30-те години на миналия век. Ще звучи музика от филми на Чарли Чаплин, през Енио Мориконе до мелодии от лента като "Плажът". Входът за партито е безплатен!

Катерина, Ангел, Андрей и Ясен мечтаят отдавна за подобно саундтрак парти. Идеята им е напълно некомерсиална. Реализират я с цената на много труд най-вече заради любовта си към киното и музиката. Най-малкото, което ще направят в неделя, но то е важен детайл от събитието, е да декорират тематично мястото около театрална работилница "Сфумато" с плакати. Ще има и екран, на който ще се прожектират откъси от филмите, от които всъщност ще звучат мелодии. Избрани са заглавията още от 30-те година на миналия век, та до днес.  

Катерина Ламбринова: На партито ще има DJ. Това е DJ Drippy, който всъщност е внук на Йордан Радичков и е ужасно добър музикант, който миксира предимно джаз с хип-хоп. Та, подбора на парчетата го оставихме главно на него, тъй като той има филмов и музикален нюх. Заглавието на нашето събитие All That Jazz е препратка както към самия велик филм, така и към стила музика. Но това не означава, че музиката по време на партито ще е само джаз. Ще има много джаз, но и други стилове. Ще има мелодии от европейски филми, азиатски, американски. Ще наблегнем на американското кино на 4 юли, защото датата на Деня на независимостта на САЩ съвпадна хем случайно, хем не.

Докато звучат популярните мелодии мимът Владимир Богатинов ще обяснява само чрез движения на публиката от кои филми са те. Бояна Желязкова и Ангел Радев пък ще изпълнят на цигулка и укулеле, струнен инструмент, приличащ на китара, мелодия от филм на Чарли Чаплин.

Катерина Ламбринова: Бояна Желязкова, която е наистина прекрасен музикант и Ангел Радев, който свири на укулеле и който всъщност е кинокритик, режисьор и какво ли още не, са едно наистина странно дуо. Досега цигулка и укулеле не са се събирали да свирят филмова музика. Това е малко нестандартно, но пък мисля, че ще е и забавно.