Отмъстителите: Ерата на Ултрон със 7 номинации за Изборът на публиката
Отмъстителите: Ерата на Ултрон със 7 номинации за Изборът на публиката / Форум Филм България

Носителите на наградите Изборът на публиката ще бъдат обявени днес на церемония в театър "Майкрософт" в Лос Анджелис. Водеща ще бъде актрисата Джейн Линч, съобщи Асошиейтед прес.

И миналата година супергерои триумфираха на наградите "Изборът на публиката"

Елън Де Дженеръс ще получи наградата за хуманитарна дейност. Тя е съпътствана от чек за 200 000 щатски долара, връчван от американската интернет аптека "Уолгрийнс", който телевизионната водеща ще дари на детската болница "Сейнт Джуд" в Мемфис.

Елън Де Дженеръс е номинирана също за награда Изборът на публиката за любим водещ на токшоу.

Касоразбивачът "Отмъстителите: Ерата на Ултрон", телевизионната медицинска драма "Анатомията на Грей" и ритъм енд блус певецът Уикенд са сред водещите претенденти за отличията Изборът на публиката.

Зад кулисите на наградите "Изборът на публиката" през 2014-а

Наградите са единствените в Холивуд, които покриват киното, музиката и телевизията. За разлика от Оскар и Златен глобус, които се определят от професионалисти, носителите на отличията Изборът на публиката се посочват от фенове, гласуващи в интернет, припомня в. "Дейли мирър".

"Отмъстителите: Ерата на Ултрон" получи седем номинации за наградите Изборът на публиката, сред които за любим филм и за звездите на лентата Робърт Дауни-джуниър, Крис Хемсуърт и Скарлет Йохансон.

В категорията за любим филм "Отмъстителите: Ерата на Ултрон" ще си оспорва отличието с "Бързи и яростни 7", анимацията "Отвътре навън", "Джурасик свят" и "Перфектният ритъм 2".

Шест запомнящи се тоалета от Наградите на публиката 2014

Робърт Дауни-джуниър е номиниран в категорията за любим филмов актьор заедно с Чанинг Тейтъм, Крис Прат, Джони Деп и Уил Смит. Дауни-джуниър е с номинация и в категорията за любим екшън филмов актьор, в която ще се бори за наградата с Крис Хемсуърт, Крис Прат, Дуейн "Скалата" Джонсън и Вин Дизел.

Скарлет Йохансон ще си оспорва отличието за любима филмова актриса с Ан Хатауей, Мерил Стрийп, Мелиса Маккарти и Сандра Бълок.

В телевизионните категории "Анатомията на Грей" получи шест номинации, сред които за любим телевизионен сериали и любима телевизионна драма. Звездите на поредицата Джеси Уилямс и Джъстин Чеймбърс са номинирани в категорията за любим драматичен телевизионен актьор. В съответната категория при жените с номинации са Елън Помпео и Сара Рамирес.

Ритъм енд блус певецът Уикенд е номиниран в пет от музикалните категории, сред които за любим изпълнител. В тази категория Уикенд ще си оспорва отличието с Ед Шийран, Джъстин Бийбър, Ник Джонас и Люк Брайън. При дамите носителката на приза за любима изпълнителка ще бъде определена измежду Деми Ловато, Лана дел Рей, Мадона, Селена Гомес и Тейлър Суифт. Наградата за любима група ще си оспорват "Уан дайрекшън", "Фол аут бой", "Фифт хармъни", "Имаджин дрегънс" и "Маруун 5".

Източник: БТА