/ Guliver/Getty Images
Академията на филмовите изкуства и науки на САЩ, която всяка година връчва наградите Оскар, представи нова категория за изключителни постижения в популярното кино, съобщава Би Би Си. Това е част от трите промени, които бяха направени във вторник от управителния борд на Академията.

Най-странните номинации и призьори на наградите „Оскар“
 
Сега филми, които са популярни сред обществото, но не са толкова популярни сред критиците, ще имат по-голям шанс да се преборят за Оскар. Не е ясно дали тези промени ще влязат в сила на време за следващата церемония през февруари. В съобщение до своите членове Академията заяви, че изискванията за новата категория, както и други ключови подробности, предстои да бъдат съобщени.
 
През изминалите години филми, които се справяха добре в бокс офиса – включително „Мама Миа”, „Аватар” и поредицата ”Мисията невъзможна” бяха пренебрегнати от Оскарите.

Списък на номинираните за 90-ите награди „Оскар“
 
Подобна категория за популярни филми може да намали критиката, че много от филмите, които получават Оскар са „изключително неуместни” и не отразяват това, което публиката иска да види.
 
Бордът на директорите също така насрочи дата за церемонията през 2020 г. На срещата беше решено още да се скъси телевизионното излъчване на церемонията до 3 часа, за да може тя да бъде „по-достъпна за зрителите по света”.

След поредица скандали и огромен гаф: Връщат ли блясъка си Оскарите?
 
За да може да се случи това и да се запазят всички 24 категории, някои от тях ще бъдат връчвани по време на рекламните паузи и след това ще бъдат монтирани и излъчени.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БГНЕС