/ Istock
Единственото, което се изисква, за да постигаме висоти и рекорди, са воля и тренировки
Човешкото тяло е добре смазана машина. Системите в него са толкова добре координирани помежду си, че граничат с гениалността, пише NOVA. Документалната поредица „Знаеш ли как?” по канал „Da Vinci”, който е част от EON Kids – част от ТВ платформата на EON, разкрива любопитни тайни, за които вероятно не сте и подозирали, или поне не сте се замисляли. В един от епизодите науката разкрива неподозираните способности на човешкия организъм.

Вижте пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM ТУК

Гмуркачите могат да задържат дъха си рекордно време. Можем дори да тренираме белите си дробове. Световният рекордьор по задържане на дъх е 44-годишен мъж. Рекордът е от 2009 г. Стефан Мивзут може да се гмурка на дълбочина от 150 м – с 30 м повече от втория етаж на Айфеловата кула. Той е издържал без въздух 11 минути и 35 секунди.

Някои хора, практикуващи йога, могат да движат стомасите и червата си. Упражнението помага да масажираме вътрешните си органи и е много полезно за здравето. Какво се случва в телата им и как е възможно това? Йогата съчетава правилно дишане и гъвкавост.

Ултрамаратонците избягват десетки километри в екстремни условия. Натали Моклер е 46-годишна медицинска сестра. Тя обаче е световен шампион по бягане – обиколила е връх Мон Блан за 25 часа с 15-минутна почивка за вода и тоалетна. С ходене това отнема около седмица. Натали споделя, че не е тренирала като млада, а таланта си открила случайно на 40-годишна възраст.

Оказва се, че единственото, което се изисква, за да постигаме висоти и рекорди, са воля и тренировки.

Супер забавление и безопасна среда за деца EON Kids:

EON за деца – част от абонаментните пакети на EON, е забавна и безопасна дигитална среда, която децата лесно управляват сами. Телевизионните канали и съдържание са специално подбрани за деца. Можете да създадете EON профил на вашето дете според неговата възраст, платформата дава възможност и за създаване на множество детски профили със забавна картинка за аватар. С EON TV детето ви ще се наслади на избрано съдържание на всички устройства.
NOVA