Кадър от "Първият човек"
Кадър от "Първият човек" / Форум Филм България
Американското космическо ведомство поздрави екипа на филма "Първият човек" за получения Оскар за визуални ефекти, предаде ТАСС.
 
Агенцията цитира пост на НАСА в Twitter. "Поздравяваме екипа за "Първият човек" за Оскара за визуални ефекти. Тази година отбелязваме половинвековния юбилей от първото кацане на човек на Луната. Вече е видно за всички какъв хит е на филмовия екран нашата историческа мисия на Луната".
Лентата на Деймиън Шазел "Първият човек" с Райън Гослинг в ролята на астронавта Нийл Армстронг /1930-2012/ излезе победите в надпреварата за златните статуетки в категорията "най-добри визуални ефекти".

Големите победители на наградите Оскар 2019
 
Продукцията се конкурираше в този раздел с "Отмъстителите: Война без край", "Историята на Кристофър Робин и Мечо Пух", "Играч първи, приготви се" и "Соло: История от "Междузвездни войни".

Най-бляскавият червен килим: Какво облякоха звездите на наградите Оскар (СНИМКИ)
 
Нийл Армстронг беше командир на мисията "Аполо 11". Другите двама членове на екипажа бяха Бъз Олдрин и Майк Колинс. Армстронг и Олдрин стъпиха на Луната на 20 юли 1969 година. Колинс остана на окололунна орбита на борда на командния модул "Колумбия".

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА