„Машина Времени” пристигнаха в България
„Машина Времени” пристигнаха в България / Sofia Photo Agency, Надя Коцева

Руските рок звезди „Машина Времени" се приземиха днес на софийска земя за грандиозния си юбилеен концерт, който е утре в зала 1 на НДК. Музикантите и екипът им от 10 души пристигнаха в 11.45 ч. с директен полет от Москва. Машинистите, които отбелязват своите 40-години на сцена с мащабно световно турне, включиха и страната ни с концерт в София на 10 март, по покана на компания DEGRIS. С това, тяхното гостуване у нас ще бъде второ в музикалната им история, след турнето им в далечната 1987 г., и първо, след падането на комунизма. 

Впечатляващото шоу на 10 март ще включва над два часа мегахитове, кавъри и съвсем нови песни от последния албум на групата „Машины не парковать". „Машина Времени" ще забият на сцената най-емблематичните си парчета, сред които „Поворот", „За тех кто в море", „Свеча", „Марионетки", „Костер", „Синяя птица" и др. Очаква се лидерът на бандата Андрей Макаревич да представи някоя от съвместните си композиции с експрезидентът на СССР Михаил Горбачов. Организаторите на концерта са издигнали и гигантска 80 кв.м видео стена, на която ще се излъчват впечатляващи и спиращи дъха анимации и части от видеоклипове. Избрани фенове ще се срещнат лично с музикантите, осигурявайки си персонални прегръдки, целувки, снимки с бандата и купища уникални подаръци за спомен.

По време  на престоя си в столицата музикантите от „Машина Времени" ще се радват на изискания лукс на хотел „Шератон". По тяхно желание вече са инсталирани маси за руски билярд, с който звездите ще разпускат в свободното си време. След финала на шоуто им в НДК, домакините ще организират празнична вечеря в чест на своите звездни гости.