Датчанинът Мадс Микелсен е новото попълнение в актьорския състав на петия филм за приключенията на Индиана Джоунс, в чийто образ зрителите отново ще видят Харисън Форд, предаде ЮПИ.

Подробностите около сюжета на "Индиана Джоунс 5" се пазят в тайна и на този етап не се разкрива в какъв образ ще се превъплъти 55-годишният Микелсен. Мадс Микелсен е познат с ролите си в продукции като "Сблъсъкът на титаните", "Казино Роял", "Доктор Стрейндж", "Rogue One: История от Междузвездни войни" и сериала "Ханибал".

Актьорът изпълнява главната роля във филма "Още по едно", чийто режисьор Томас Винтерберг попадна в тазгодишната надпревара за Оскар. В края на миналата година стана ясно, че Мадс Микелсен ще замени отказалия се Джони Деп в ролята на злодея Гелерт Гринделвалд във "Фантастични животни и къде да ги намерим 3".

Фенове плашат с бойкот новия филм за „Фантастични животни“ заради Джони Деп (ВИДЕО)

Филмът "Индиана Джоунс 5" ще бъде режисиран от Джеймс Манголд, който наследи на поста Стивън Спилбърг.

Спилбърг е режисьор на първите четири филма от поредицата за Индиана Джоунс, стартирала през 1981 г. с "Похитителите на изчезналия кивот". Продуцент на филмите беше Джордж Лукас. Стивън Спилбърг остава част от продуцентския екип, който включва също Катлийн Кенеди и Франк Маршал. Джеймс Манголд е познат с работата си над продукции като "Пълно ускорение", "Луди години", "Кейт и Леополд", "Да преминеш границата", "Върколакът", "Логан". Легендарният Джон Уилямс отново ще композира музиката към филма.

Наскоро беше оповестено, че в поредното приключение на Индиана Джоунс ще се впусне и актрисата Фийби Уолър-Бридж.

Фийби Уолър-Бридж ще си партнира с Харисън Форд в „Индиана Джоунс 5“

От "Лукасфилм" се надяват снимките за "Индиана Джоунс 5" да започнат през лятото. Филмът трябва да излезе на екран на 29 юли 2022 г.
БТА