/ Gulliver/Getty Images
Стивън Спилбърг се е отказал да режисира петия филм от поредицата за приключенията на Индиана Джоунс, съобщи ЮПИ, позовавайки се на „Варайъти“ и Дедлайн. В главната роля отново ще бъде Харисън Форд, съобщи списание Vanity Fair.

Според публикациите от „Дисни“ вече преговарят с Джеймс Манголд да наследи Спилбърг на режисьорския пост. Манголд е познат с работата си над продукции като „Пълно ускорение“, „Луди години“, „Кейт и Леополд“, „Да преминеш границата“, „Върколакът“, „Логан“. Манголд засне и лентата „Форд срещу Ферари“ (Ford v Ferrari) с Крисчън Бейл и Мат Деймън. Спилбърг възнамерява да направи само продуцирането на „Индиана Джоунс 5“.
 
Харисън Форд отново ще бъде Индиана Джоунс

„Венити феър“ съобщава, че Стивън Спилбърг лично е взел решението да се оттегли. „Той смята, че е дошъл идеалният момент да отстъпи мястото зад камерата на друг режисьор, който да предложи на новото поколение зрители собствената си перспектива за филма и приключението като цяло“, казва осведомен източник, цитиран от изданието.
 
За новия „Индиана Джоунс 5” ще трябва да почакаме до 2021 г.

Спилбърг режисира и четирите филма, започвайки от „Индиана Джоунс: В търсене на изгубения кивот“ (1981). След това продълженията „Индиана Джоунс и Храмът на съдбата“ (1984), „Индиана Джоунс и Последният кръстоносен поход“ (1989) и „Индиана Джоунс и Кралството на кристалния череп“ (2008). Минаха вече 39 години от излизането на дебютната лента. Продуцент на филмите беше Джордж Лукас.

Харисън Форд
Gulliver/Getty Images

От филмовото студио „Уолт Дисни“ обявиха планове за премахване на пета част от франчайза през 2016 г. Излизането на филма по екраните беше планирано за юли 2019 г. По-късно този период е изместен към юли 2020 г., след което е отложен за още една година. „Индиана Джоунс 5“ трябва да излезе на екран на 9 юли 2021 г.

Харисън Форд каза в интервю за CBS по-рано през февруари, че ще започне снимките след няколко месеца. След няколко дни обаче актьорът обясни, че трудно може да спази посочените от него срокове заради проблеми със сценария и различни други неща.

Стивън Спилбърг е носител на четири награди „Оскар“ и автор на такива популярни филми като „Челюсти“ (1975), „Извънземното“ (1982), „Списъкът на Шиндлер“ (1993) „Спасяването на редник Райън“ (1998). Той е създал над 140 филма и сериали.


За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БГНЕС, БТА