Спилбърг няма да убива Индиана Джоунс
Спилбърг няма да убива Индиана Джоунс / Guliver/Getty Images

Режисьорът Стивън Спилбърг не възнамерява да „убива” всеизвестния си герой Индиана Джоунс, пише „Индипендънт”.

Новините за предстоящия пети филм от поредицата на Спилбърг за археолога-приключенец предизвикаха спекулации относно съдбата на героя на Харисън Форд.

Лентата трябва да излезе по кината чак през 2019 г., но следящите холивудската индустрия намериха за подозрителна липсата на планове за още продължения на франчайза.

Най-популярните герои в историята на киното и телевизията

В свой обширен материал за Спилбърг, „Холивуд Рипортър” помоли режисьора да разкрие някоя подробност от сценария на новия „Индиана Джоунс”. „Мога само да ви кажа, че няма да убия Харисън Форд накрая”, отговори авторът на „Списъкът на Шиндлер”, „Извънземното”, „Челюсти” и още много класики на американското кино.

Правата върху поредицата за Инди, също като тези за „Междузвездни войни”, бяха закупени от компанията „Уолт Дисни”, след което се появи и информацията за ново продължение.

Харисън Форд иска пак да е Индиана Джоунс

Харисън Форд има главна роля и в двете култови филмови саги, но застаряващия му герой Хан Соло беше убит още в първото „Дисни”-продължение на „Междузвездни войни”.

Форд се завърна в ролята на археолога Джоунс през 2008 г. за „Индиана Джоунс и Кралството на Кристалния череп”. Четвъртият филм обаче разочарова много от феновете на оригиналната поредица, също както и критиката.

Източник: БГНЕС