Харисън Форд иска пак да е Индиана Джоунс
Харисън Форд иска пак да е Индиана Джоунс / снимка: Gulliver/Getty Images

Харисън Форд иска да участва в още един филм за Индиана Джоунс.

71-годишният актьор се снима в четири части от приключенската поредица в ролята на професора по археология и твърди, че не би отказал отново да се превъплъти в неговия образ.

"Бих бил щастлив да заснема още един филм за Индиана Джоунс...Би било страхотно да се върна към този образ, въпреки възрастта ми. Със сигурност ще ми хареса да изиграя Индиана Джоунс още веднъж. Не нося шапката и камшика, но знам къде да ги открия", сподели актьорът пред френската телевизия TF1 TV.

За последен път Форд изигра Индиана Джоунс в "Кралството на кристалния череп" през 2008 година. Очаква се скоро той да се превъплъти отново в друг култов герой - Хан Соло, в "Междузвездни войни, епизод VII" догодина, макар че за момента все още не е потвърдил или отрекъл слуховете.

Актьорът обаче сподели, че не обича да е в светлините на прожекторите, освен ако не представя нов филм.

"На разположение съм, когато работя по нещо, но иначе си стоя у дома. Наистина не искам да бъда следван от камери. Не искам хората да се отегчат от мен, защото предпочитам да продължа да правя филми, в които вярвам", каза Форд пред френската телевизия.