/ ThinkStock/Getty Images
Ползите от авокадото са неоспорими. То съдържа богат спектър от полезни вещества, включително 20 различни витамини и минерали. Сред тях с най-високи количества в 100 г плод са витамин К, фолат, витамин С, калий, витамин В5, витамин В6, витамин Е, както и магнезий, манган, мед, цинк, желязо, фосфор, и витамини А, В1, В2 и В3.

авокадо
Thinkstock/Getty Images

От този плод могат да се приготвят чудесни маски за коса, които да направят косата по-красива и в същото време здрава.
 
Домашните маски с авокадо могат да помогнат на косата ви да порасне по-бързо. За целта трябва да смесите едно авокадо с 2 жълтъка, 2 супени лъжици тривитаминол и 2 супени лъжици прясно мляко. Сместа трябва да престои върху косата ви около 30 минути, след което да я отмиете с топла вода.

о
ThinkStock/Getty Images

Ако косата ви е изтощена, домашните маски от авокадо ще са изключително полезни за вас. За маската ви трябва едно авокадо, една четвърт от кофичка от кисело мляко и няколко капки бадемово масло. Сместа се оставя на косата за 15 минути, като трябва да се нанася поне два пъти седмично.

коса
ThinkStock/Getty Images

Авокадото е подходящо и за много сухи коси. Смесете едно авокадо с три супени лъжици зехтин, като нанесете сместа по цялата дължина на косата си и я оставите за около половин час, след което я измиете. Не е препоръчително да използвате тази маска повече от два пъти в месеца, за да не омазните косата си.

Авокадото причинява най-много травми след порязване при рязането на неговата кора
Thinkstock/Getty Images