Летиша Райт
Летиша Райт / БГНЕС, архив
Актрисата от филма "Черната пантера" Летиша Райт и актьорът от "Дюнкерк" Бари Кьоган са сред петимата номинирани за приза "Изгряваща звезда" на наградите на Британската академия за кино и телевизия (БАФТА) , предаде Ройтерс.

Джоана Лъмли отново ще води церемонията за наградите БАФТА

Това отличие, което се присъжда от академията всяка година, е единственото, което се определя чрез гласуване от публиката. С "Изгряваща звезда" се удостояват "значими постижения на новите имена в киното" на бляскавата церемония в Лондон. Сред отличените през годините фигурират Даниел Калуя от лентата "Бягай!", актьорът Джон Бойега и номинираният за "Оскар" Том Харди.

Големите победители на наградите БАФТА 2018 (СНИМКИ/ВИДЕО)

В списъка на номинираните за "Изгряваща звезда", освен Райт и Кьоган, фигурират също имената на актрисата и певица Синтия Ериво от филма "Вдовици", на Лакийт Станфийлд от "Бягай" и на театралната и филмова актриса Джеси Бъкли.

Пълният списък на номинираните за наградите БАФТА ще бъде обявен следващата седмица. Тържествената церемония ще бъде водена от актрисата Джоана Лъмли и ще се проведе на 10 февруари в лондонската зала "Албърт хол".
БТА