/ iStock/Getty Images
"Жокера", "Хубав ден в квартала" ("A Beautiful Day in the Neighborhood") и "Мошенички" ("Hustlers") са сред филмите, които ще бъдат представени премиерно на кинофестивала в Торонто през септември, съобщи Асошиейтед прес.

Елегантни и екстравагантни: какво облякоха звездите на фестивала в Торонто (СНИМКИ)

Основната селекция обявиха художественият директор на фестивала Камерън Бейли и изпълнителният директор Джоана Висенте. Бейли каза, че "Жокера" с участието на Хоакин Финикс е първият филм за супергерой, който представят. 

На кинофестивала в Торонто ще бъдат представени също "Само Милост" ("Just Mercy") с Майкъл Б. Джордан и Джейми Фокс, "Обществена пералня" ("The Laundromat") на Стивън Содърбърг с Мерил Стрийп, "Историята на един брак" ("Marriage Story") с Адам Драйвър и Скарлет Йохансон, биографичният филм "Джуди" за Джуди Гарланд с Рене Зелуегър. 
Сред другите много очаквани премиери са "Форд срещу Ферари" с Крисчън Бейл и Мат Деймън, "Хариет" със Синтия Ериво, "Извадете ножовете" с Крис Еванс и Даниъл Крейг, "Алчност" на режисьора Майкъл Уинтърботъм със Стив Куган. 

Изумителната Джулия Робъртс огря кинофестивала в Торонто (СНИМКИ)

Селекцията на кинофестивала в Торонто обикновено дава облика на предстоящия награден сезон. Миналата година лауреатът на наградата на публиката "Зелената книга" спечели и награда "Оскар" за най-добър филм.

Кинофестивалът в Торонто ще започне на 5 септември и ще продължи до 15 септември

Триумфът на Лейди Гага в Торонто (СНИМКИ)
БТА