Кинофестивалът в Кан отбелязва завръщането на Лудия Макс
Кинофестивалът в Кан отбелязва завръщането на Лудия Макс / Guliver/Getty Images

След 30-годишно отсъствие апокалиптичният свят на Лудия Макс се завръща на големия екран с днешната прожекция извън конкурсната програма на кинофестивала в Кан, която ще послужи като стартова площадка за новия филм, тръгващ по кината в света ден по-късно, предаде ДПА.

В четвъртата лента от поредицата, "Лудия Макс: Пътят на яростта", британецът Том Харди се превъплъщава в образа на самотния воин на пътя Макс Рокатански - герой, изстрелял преди 36 години към звездна слава оригиналния изпълнител на ролята Мел Гибсън.

Филмът "Лудия Макс: Пътят на яростта", режисиран от австралиеца Джордж Милър, е едно от най-очакваните събития на започналия вчера кинофестивал в Кан, въпреки че днешната му прожекция е извън конкурсната програма.

Милър е режисьор и на трите предишни филма от поредицата - оригиналната лента "Лудия Макс" от 1979 г., и продълженията й "Лудия Макс 2: Воинът от пътищата" (1981) и "Лудия Макс 3: Отвъд Клетката на смъртта" (1985).

"Лудия Макс 4" пренася зрителите в постапокалиптична Австралия, в която Рокатански се сблъсква с криминални елементи от пустошта, подпомаган от нова героиня. Ролята на Фюриоса е поверена на носителката на Оскар Шарлийз Терон.

Режисьорът на поредицата Джордж Милър, цитиран от Контактмюзик, казва, че има идеи за още продължения на "Лудия Макс". Дали те ще бъдат осъществени обаче зависи от успеха на четвъртия филм, който тръгва по кината на 15 май.

Изпълнителят на главната роля, 37-годишният Том Харди, от своя страна споделя за "Варайъти", че е готов да се впусне в следващо приключение като Лудия Макс, ако му бъде предоставена подобна възможност.

Източник: БТА