Кенгуру нокаутира австралийски министър
Кенгуру нокаутира австралийски министър / снимка: БГНЕС

Удар, удар, още едно кроше и сиво австралийско кенгуру праща в нокаут своя противник - министъра и депутата от парламента Шейн Рътънбъри.

Държавникът е повален на земята и никак, ама никак не се чувства добре. Заради отсъствието на рефер, който да отброява точките, кенгуруто продължава да налага своя "съперник", който вече е повален и е целия в синини и драскотини.

41-годишният политик сам си е виновен за случилото се. Той е имал нещастието да се блъсне в кенгуруто по време на своя сутрешен крос, пише БГНЕС. Министърът е тичал в района Ейнсли, разположен в самия център на столицата Канбера. Торбестото си е пасяло мирно в близката градинка, когато политикът връхлетял върху него, защото не го е забелязал.

"И двамата бяхме много изплашени, а когато кенгурата се изплашат, те нападат", спомня си след инцидента Рътънбъри. Реакцията на подскачащата животинка е била мигновена, тя е пуснала в действие всичките си крайници, така че не оставила никакъв шанс на противника си. Кенгуруто е спечелило с чист нокаут.

Случайни минувачи са забелязали лежащия политик и са повикали бърза помощ. В крайна сметка той е транспортиран в болница, където са установили, че раните му не са чак толкова тежки и след няколко часа е изписан. Рътънбъри отишъл направо в парламента, където неговите колеги вместо да го попитат как се чувства, веднага са започнали да се интересуват за съдбата на кенгуруто и дали то не е пострадало. "Не се тревожете. То е добре и напусна бойното поле, скачайки с достойнството на победител", отвърна им със сарказъм Рътънбъри.