Държавният глава Румен Радев разговаря на „Дондуков“ 2 с най-добрия български тенисист Григор Димитров, съобщиха от прессекретариата на президента. Радев поздрави Димитров за спечелената наскоро титла в турнира от сериите "Мастърс 1000" в Синсинати. По време на срещата Григор Димитров запозна държавния глава с идеята си за създаването на Академия за тенис в България, която да се превърне в център за обучение и да приобщи повече деца към спорта.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ИЗНЕНАДВАЩАТА ВИЗИТА НА ГРИШО В БЪЛГАРИЯ

Григор Димитров Радев
Прессекретариат на президента

Вдъхновението на младите хора да се занимават със спорт, да се усъвършенстват и да си поставят високи цели е обща задача на спортните дейци и на институциите, беше общата позиция на президента Радев и на Григор Димитров. “С неуморния си труд, желание за победа и отдаденост към спорта вдъхновявате стотици деца, които вземат ракетата и усърдно тренират на корта. Вие изведохте българския мъжки тенис до недостигнато до този момент ниво“, допълни президентът и пожела на първата ни ракета да покорява още много нови спортни върхове.

Григор Димитров използва една от малкото възможности през сезона и се завърна за няколко дни в родния си град Хасково. Българският тенисист загуби във втория кръг на US Open и реши да оползотвори по-дългото време без турнири с кратка почивка сред семейство и приятели.

Григор Димитров на кортовете в Хасково
Дарик радио, Хасково

Григор Димитров дойде в Хасково

По-рано Григор се появи изненадващо на кортовете на „Юнак“ в Хасково по време на детски тенис турнир в рамките на програма, свързана с празника на града на 8 септември.

„В момента си почивам. Прибрах се само за малко, за да видя майка си и баща си, да видя клуба отново. Гледам, че тук всичко се развива много добре. Искам да помагам с каквото мога, за съжаление не разполагам с време. US Open приключи по-рано за мен, но като цяло бяха добри 7-8 седмици в САЩ. Сега започвам да се подготвям за Азия. Разчитам на себе си отново да направя един добър турнир. Има 5-6 турнира до края на годината, а целта ми остава същата – да играя в Лондон. Трябваше ми малко почивка, но сега започвам отново“, сподели Григор Димитров.

Григор Димитров
Община Хасково

Той подчерта, че за него е много важно да бъде близко до семейството си, до корените си: „В забързания живот, който водя, всяка седмица на различно място, е много хубаво да се прибереш у дома, при близките си. Да видиш откъде си тръгнал. Това ми дава голяма сила и перспектива за бъдещето"
Световният №9 обърна внимание на всички деца, които искаха да се снимат с него. На кортовете пристигна и кметът на града Добри Беливанов, с когото обсъдиха варианти за развитие на тениса в Хасково.
 
Публикувахте от Vladimir Gonchev в 5 септември 2017 г.
Григор Димитров изрази задоволството си от новите кортове на клуба, в който е картотекиран „Хасково 2015“. „ Супер са. Мога да тренирам и тук.“, каза Григор Димитров. Гришо бе придружен от майка си Мария и баща си Митко Господинов
 
Публикувахте от Vladimir Gonchev в 5 септември 2017 г.

Никол Шерцингер загадъчна, секси и без Гришо в Ибиса (СНИМКИ)

Междувременно звездната половинка на българския тенисист Никол Шерцингер се отдаде на релакс в Ибиса, а снимки от почивката си публикува в профила си в Instagram. 
 

But the beat's about to drop...

A post shared by Nicole Scherzinger (@nicolescherzy) on