Италианците смятат италианките за твърде капризни
Италианците смятат италианките за твърде капризни / снимка: ProntoSofia

Италианските мъже смятат жените за твърде придирчиви и капризни. 40 на сто от италианците мислят по този начин, а 18 на сто от тях определят като основен дефект у италианките липсата на женственост. Това твърди проучван, направено сред италианските мъже и публикувано в седмичника „Грация“, цитирано от ProntoSofia.

Резултатите от изследването сочат още, че италианецът търси у жената най-вече съучастничество (36 %), а едва след това - любов (21%) и разбиране (13%). Въпреки ерата на интернет и на чата италианските мъже смятат, че най-доброто място за запознанства с жените си остават вечерите у приятели, както и срещите в заведения или в залата за фитнес. Едва 5 % от мъжете определят интернет като добър начин за запознанства.

Въпреки че според експертите звучи доста изненадващо, 64 % от мъжете казват, че никога не са чатили. Половината от интервюираните италианци твърдят, че подаряват подаръци на любимите си всеки път, когато имат желание, а не по специален повод. 70 на сто от мъжете казват, че никога не са изневерявали на жените си. Този резултат също е в противовес на други изследвания, които сочат италианеца като вечния Дон Жуан. 70 % от италианските мъже определят като най-добър секса със собствената жена или приятелка.

Половината от мъжете пък казват, че когато могат, помагат при домакинската работа в къщи. Що се отнася до страховете и притесненията в естетически аспект, мъжете в Италия поставят на първо място този от „коремчето“, а после от оплешивяването. 29 % от италианците се страхуват от самотата, а 16 % - от загубата на работата си.