Казват, че Венсан Касел притежава необикновен чар и магнетизъм. Мнозина дори го наричат "най-красивият грозен мъж" в света.
На 23 ноември френският актьор, режисьор и продуцент навърши 55 години. Да си припомним неговите любовни истории с две от най-красивите жени в шоубизнеса, които успяха да разтопят сърцето на този привидно непристъпен женкар.

Венсан Касел
Gulliver/Getty Images

През 1996 г. Венсан Касел се запознава на снимачната площадка с Моника Белучи - заедно участват във филма "Апартамент". Тогава тя все още не е световноизвестна актриса, за сметка на това той е завършена звезда на френското кино. На пръв поглед те не се харесват, но се сближават за времето, в което работят заедно.

Венсан Касел
Gulliver/Getty Images


Звездите, които се влюбиха на снимачната площадка (ВИДЕО/СНИМКИ)

В продължение на три години Касел се опитвал да убеди Моника да стане негова съпруга, но Белучи приела предложението му едва след като Венсан претърпява злополука. „Разбрах, че да си вдовица е по-добре от бивша любовница“, шокира тогава звездата журналистите с откровеното си признание.

Венсан Касел
Gulliver/Getty Images

През 2004 г. двойката се сдобива с първата си дъщеря, която кръщават Дева. Второто им дете Леони е родена през 2010 г. Три години по-късно Моника Белучи и Венсан Касел обявяват развод.
 

Венсан Касел
Gulliver/Getty Images

 „Направих избор. Можем да бъдем с някого дълго време и изведнъж да разберем, че това вече не може да продължи – всеки трябва да тръгне по своя път.  Раздялата беше много болезнена за мен, но необходима", призна Белучи четири години след развода с бившия й съпруг.

След развода им, Моника се опитва да държи медиите далеч от личния си живот: тя имаше кратка връзка с актьора Жил Лелуш, а през декември 2018 г. стана известна аферата й с художника Никола Лефевр. Връзката й с младия любовник приключи година по-късно.

Венсан Касел
Gulliver/Getty Images


От друга страна, любовният живот на Венсан Касел продължи далеч по-бурно. През 2018 г. той се ожени за френския модел Тина Кунаки, а през 2019 г. двойката се сдоби с дъщеря, която кръстиха Амазони. 

Венсан Касел
Gulliver/Getty Images


Тина Кунаки и Венсан Касел – все така лудо влюбени (ВИДЕО)

„Ние не избираме в кого да се влюбим, това се случва от само себе си. След като научих възрастта на Тина, бях много изненадан", коментира годините на избраницата си актьорът в интервю за сп. Vanity Fair.
 

Венсан Касел
Gulliver/Getty Images

Тина е на 24 години, а Венсан на 55.

Венсан Касел
Gulliver/Getty Images