Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / ThinkStock/Getty Images
Добросърдечни естонци се притекоха на помощ на "куче", попаднало в почти замръзнала река, и без да осъзнават, че това е вълк, го качиха в колата си, за да го закарат при ветеринар, съобщи Би Би Си.

Мъжете работели на язовира Синди на река Пярну, когато видели животното в беда. Те разчистили леда до него, помогнали му да излезе, завили го в одеяло и го завели при ветеринар. Чак там разбрали, че това е вълк.
Вълкът е бил с ниско кръвно и това обяснява, защо е бил спокоен, докато мъжете са го отнасяли в автомобила си, за да го стоплят.

"Трябваше да го носим по склона. Доста тежичък беше", разказа един от тях. "Той беше спокоен. Заспа на коленете ми. Когато се опитах да протегна краката си, за малко повдигна глава".
 
Ühe õnneliku pääsemise lugu

Ühe õnneliku pääsemise lugu

Публикувахте от Postimees в Четвъртък, 21 февруари 2019 г.
Ветеринарите не били съвсем сигурни дали това е вълк, но местен ловец с опит потвърдил. Затова след като се погрижили за него, го поставили в клетка, за да не забуйнства, когато се почувства по-добре. 

За лечението на вълка е платил Естонският съюз за защита на животните. Негов представител каза: "За щастие всичко завърши добре". Вълкът се възстановил само за ден и след като му сложили яка за проследяване, специалисти го пуснали на свобода. 
 

Uskumatu lugu: Pärnumaa noormehed päästsid jäisest jõest koera pähe hundi 😮 Anna kommentaarides teada, kas oled looduses kunagi oma silmaga hunti näinud?

Публикувахте от Postimees в Четвъртък, 21 февруари 2019 г.
В Естония живеят стотици вълци, но много малко от тях са с яки. Обикновено животните избягват хората. 

Миналата година вълкът беше избран за национално животно на Естония от група природозащитни организации. 

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА