Британска столетница пийва уиски, отказала цигарите на 102 години
Британска столетница пийва уиски, отказала цигарите на 102 години / Thinkstock/Getty Images

Британка на 107 години твърди, че дължи дълголетието си на отказа от цигарите. Дълголетницата е загърбила вредния порок на 102-годишна възраст преди пет години, пише в. "Сънди експрес".

Мюриъл Фрумбърг от Лондон споделя, че е спряла да пуши, защото е искала по-дълго да се радва на семейството си и да получава още поздравителни картички от кралица Елизабет Втора.

Откакто е отпразнувала 100-годишния си юбилей, Фрумбърг е получила осем картички от Нейно величество.

Столетницата е отбелязала 107-ия си рожден ден преди няколко дни с посещение на фризьор, маникюристка и обяд в хотел "Риц".

Тайните на една българска столетница (СНИМКИ)

"Празникът беше чудесен благодарение на голямото ми семейство. За моите 107 години се чувствам отлично. Като по-млада пушех, но отказах цигарите, за да се радвам по-дълго на близките си и за да получавам поздравителни картички от кралицата", споделя Мюриъл Фрумбърг, която има три деца, петима внуци, 12 правнуци и трима праправнуци.

Въпреки че е спряла да пуши преди пет години, дълголетницата все още разполага със запас от 800 цигари, които държи "за всеки случай" в чекмеджето на нощното си шкафче. Когато 81-годишната й снаха Барбара й предложила да изхвърли запасите, бабата отказала, защото не се знаело дали няма да й потрябват.

Непалска столетница твърди, че дължи дълголетието си на цигарите

Мюриъл Фрумбърг е пропушила на 16 години. Пушачката с дългогодишен стаж изчислява, че преди да загърби вредния порок, е изпушила около 1,3 милиона цигари. И въпреки че се е отказала от пушенето, бабата има своите малки пороци и продължава да сръбва по няколко чашки уиски седмично.

Източник: БТА