/ iStock/Getty Images
Нововъведение в света на технологиите. Bluetooth устройство намира загубени ключове, портмонета, телефони.

Търсачът SpotyPal е едно от последните изобретения на гръцката IT компания Terracom Informatics, а мисията му е да събира, заедно със собствениците загубените им вещи. 
 

Устройството тежи само 10 грама и е с размери 36 мм Х 36 мм, горе-долу колкото една монета. Създателите му са помислили и за взискателните си клиенти – SpotyPal се предлага в три цвята – червен, бял и черен. Освен това безпроблемно може да бъде закачен навсякъде – към ключодържател, портмоне, телефон, дори колело; водоустойчив е, а батерията му издържа около 12 месеца.

Слушат ли какво говорим на виртуалния си помощник "Гугъл асистънт"?

Всичко, което притежателите му трябва да направят е да свалят приложение на телефона си, да свържат двете устройства с Bluetooth и да разрешат услугите за местоположение.

SpotyPal разполага още със SOS бутон, в случай, че собственикът му се почувства застрашен в даден момент.

Как да предпазим автомобила си от кражба? (ВИДЕО)

Ако той загуби някоя от вещите си, към която е прикачено устройството, е достатъчно да отвори приложението и да позвъни. SpotyPal издава силен звук, чрез който лесно може да бъде локализиран и загубеното да бъде открито. Ако обектът не е в близост до притежателя си, той може да го потърси и с карта, заложена в приложението.

В обратния случай – при изчезнал телефон, SpotyPal има бутон, чрез който да позвъни и мобилното устройство да бъде локализирано.
 
 

Have you ever lost a toy, a pet or anything else valuable to your family? I tested and reviewed, a unique item finder...

Публикувахте от Family Experiences - in Greece в Понеделник, 10 юни 2019 г.

Търсачът на вещи се продава поединично и в комплект от три или осем устройства, в зависимост от това колко неща имате нужда да съхраните. Цената му пък варира от 29 до 179 евро.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук