Автомобилът е сериозна инвестиция за всеки човек и кражбата му е значителен проблем. Статистика показва, че този вид кражби не намаляват. Каналът ayhaninfire  във vbox7 показва няколко трика, които всеки може да използва, за да се предпази от автокрадците:

Бебефон

Бебешките монитори имат нощно виждане и аудио, така че ако някой се опита да влезе в колата ви, ще бъдете предупредени незабавно. Този метод не ви предпазва от кражба на колата, но значително опростява търсенето на престъпниците от полицията.

Кил суич (Kill Switch)

Кил суичът е устройство, което прекъсва захранването на двигателя и не можете да запалите, докато не го изключите. В автомобилите се слагат по няколко скрити кил суича, така че ще отнеме дълго време на крадеца да намери всички. Единственият проблем с тези устройства е, че не е лесно да ги инсталирате сами.

Свалящ се волан

Автомобилът не може да се кара без волан. Затова може да инсталирате волан, който се сваля.

Кои коли се крадат най-много?

Скоби

Скобите се използват за незаконно паркирали автомобили. Никой няма да се опита да краде кола със скоби. Но отключването отнема време.

скоби автомобил
iStock/Getty Images

GPS тракер

Автокрадците се опитват да се измъкнат колкото се може по-бързо от местопрестъплението. Ако поставите GPS тракер в колата си, крадците няма да успеят да го открият. Устройствата могат да предават сигнали дори и от области без клетъчно покритие.

Марките коли, по които българите са луди (ВИДЕО)

Трик с тел 

Някои хора използват тел, за да откраднат нечия чужда кола. Ако колата ви е без ключалка, ще затрудните доста крадците. 

И още:

Вижте как откриха открадната кола чрез Facebook

Има ли регистрация на крадени автомобили от Европа? (ВИДЕО)

Как се крадат коли?

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук