/ Thinkstock/Getty Images
Криминално проявен и издирван мъж е задържан в резултат на разследване на служители от сектор „Криминална полиция“ в Пазарджик, съобщават от Областната дирекция на МВР.

След преследване: Хванаха известен автокрадец в София

Става дума за легендарния автокрадец Николай Сакалиев-Каската от София. Мъжът е арестуван за кражба на колата на местен предприемач с китайски произход. Действията на полицаите започнали през юли миналата година, когато в управлението бил получен сигнал за кражба на скъп автомобил.

27-годишен китайски гражданин с бизнес в Пазарджик паркирал лекия си автомобил „Ауди А7“ на една от улиците в града. За броени минути обаче возилото изчезнало и собственикът подал сигнал в полицията.

С разплитането на случая се заели служители от сектор „Криминална полиция“ в областния град. След извършени множество оперативни и процесуални действия разследващият екип стигнал до самоличността на извършителя на престъпното посегателство - 43-годишния столичанин Николай Сакалиев, известен с прякора си „Каската“ от София.

Мъжът е стар познайник на полицията в цялата страна, с множество криминални прояви, задържан няколкократно и осъждан за престъпления против собствеността. След кражбата на колата на китайския предприемач е обявен за издирване.

Хванаха надрусан автокрадец след гонка с полицията

Преди няколко дни е задържан в столицата и приведен в ареста на районното управление в Пазарджик. Наблюдаващ прокурор от Районната прокуратура в Пазарджик е удължил срока на задържането със 72 часа и е внесъл искане в Районния съд за налагане на мярка за неотклонение.

Вчера в свое заседание магистратите са определили на Сакалиев най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража“. Работата по случая и документиране на престъпната дейност на столичанина продължава.