Big Brother Family. Началото!
Big Brother Family. Началото! / снимки: Old School, sxc.hu

Най-популярният риалити формат се завръща на екрана на Нова телевизия с нова, уникална за световната история на формата концепция. Според статистиката 80% от българските семейства  признават, че не са щастливи; в 40% има случаи на домашно насилие, 38% одобряват възпитанието с шамари. Броят на разводите у нас е скочил двойно през 2008 г.. а България е на първо място в Европа по изоставени деца до 3-годишна възраст. Тази статистика даде основание на Old School и Нова телевизия  да потърсят истините и лъжите в българския семеен модел. И създадоха поредния сезон на шоуто Big Brother, но за първи път Family.

След дълги и наситени с емоции кастинги в четири от най-големите града в страната, те избраха Съквартирантите. Двойките влизат в Къщата тази вечер. Те  ще живеят на обща площ от 1155 кв.м, с двор от 366 кв.м, в който има ресторант, магазин и фризьорски салон. Къщата разполага с четири спални, хол, всекидневна, кухня, трапезария и три бани. Освен скъпи мебели в нея има и две тематични стаи - ангелска и дяволска. Кои семейства ще попаднат там и защо, гледайте от понеделник. 62 камери ще следят движенията им във всеки ъгъл.

Зад стените в Нови хан ще влязат и деца на възраст между 2-, 5- и 7-годишна възраст. И все пак, родителите на всяко дете могат да избират дали то да участва заедно с тях в предаването, дали да бъде с тях през цялото време в Къщата или само през уикендите.

 

Забавни, психологически и физически мисии ще трябва да изпълняват семействата в къщата. Чрез тях зрителите ще определят как различните типове семейства се справят със задачите. С мисиите ще си проличи поведението на двойките в криза, ще изпъкнат нещата, които ги сплотяват и разединяват.

За първи път в историята на Big Brother зрителите ще могат да участват в номинациите. Нарочени за изгонване ще бъдат цели семейства, но гласуването ще бъде отделно за всеки член от семейството. Семейства ще бъдат номинирани всеки понеделник, а събралите най-отрицателен зрителски вот ще напускат къщата в четвъртък.

Броят на участниците в този сезон остава загадка. Още в събота семействата, които успешно преминаха кастингите, бяха настанени в пълна изолация от външния  свят в столичен хотел. Дали всички ще влязат в къщата обаче, продуцентите ще решат  часове преди началото старта.

И все пак, какво да очакват зрителите? Продуцентите повдигат завесата. В къщата ще влязат:

1. Патриархалното семейство

Той е на 38 и е с четири години по-голям от нея. Имат дъщеря и изкарват по 4000 лева на месец. Живеят в „градче със себе си заето, на 20 км от Бургас". Тя има  предишен брак. Той казва, че няма нещо, което не може да свърши, а тя го смята за самовлюбен. Не излизат заедно. Той често е навън, а тя прекарва повече време в къщи. Затова пък и двамата употребяват алкохол. Той тропа с юмрук по масата, а тя изпълнява домакинските задължения с мрачни мисли в главата. И двамата смятат, че сексът е много важен за тяхната връзка. Той е важен и за други връзки и социални контакти, в които тя го подозира. Приема изневярата равнодушно, защото „той все пак е мъж". Той далеч не е толкова толерантен и никога не би простил, но по отношение на собствените си действия няма притеснения. Често се карат  за детето. Той е прекалено строг родител. Заради „освободеността  й", но по вероятно заради първия й  брак, родителите му не я харесват. 

2. Семейство Адамс

Тя е по-голяма от съпруга си с две години. Двамата общо са на 66 години. Имат едно общо дете и едно от предишния приятел на жената. Живеят в собствено жилище в града на тепетата. Той я смята за прибързана и прекалено емоционална, а тя него - за флегма и нерешителен. За него казват, че е нацист, а за нея - че е луда. Смятат себе си за крайни противоположности, но се обичат безумно и са идеални един за друг. Имат бурна и страстна връзка. Веднъж в живота си са се разделяли. Тя се върнала на третия ден, защото не издържала без него. Красиви са и често са обект на желание от страна на противоположния пол. И двамата обичат флирта. Но тя предупреждава, че ще избухне, ако той флиртува с друга в къщата. Той е будист, интересува се от философия, а тя е доста нервна и се страхува от смъртта. 

3. Златна сватба

И двамата съпрузи са на 62 години. Той е интелектуалец и изобретател, а тя - вярната му половинка и благородна лекарка. Имат син, дъщеря и три внучета. Смятат себе си за идеалната двойка, а хората около тях определят любовта им като вечна. Той е моторът  на цялата връзка, обича да е водеща фигура и се дразни от склонността й да му прави забележки. Тя пък се чувства комфортно като втори пилот, въпреки че не харесва избухванията му. Животът им е  изпълнен с мечти за признание и реализация. Обичат да се разхождат вечер в стария град и да си почиват на каменните пейки в театъра. Интелигентни  и уважавани, достолепни хора. Той обича да бъде ухажван и много се дразни, че жена му не обръща достатъчно внимание на външния си вид. Според него често караниците им завършват в леглото.

4. Бохемите

Един порядъчен собственик на ресторант и една не дотам порядъчна актриса. Една много  усмихната и естествена жена, толкова  много, че не обича да носи дрехи. Тя се гордее с това, че може да изкарва пари, които основно харчи за външния си вид. Много добре осъзнава, че привлича отсрещния пол. Смята, че той не я ревнува, но тя него - много. Дава му оценка 10 за секс. Не са си изневерявали и не намират оправдание за такова нещо. Той не харесва в нея това, че е лесно раздразнима и понякога не го изслушва, а на нея й липсва време в брака. Той мечтае за спокоен живот. И двамата не излизат с приятели и не пият. Мъжът влиза в Big Brother Family заради забавлението. В къщата определено ще бъдат център на внимание, защото са интересна двойка и защото от нея струи сексапил. И двамата са под 30-годишни и живеят в град, който не старее. 

5. Заврян зет 

Тя е на 36, той на 37 години. Докарват си около 2000 лева на месец. И двамата имат високо самочувствие за външния си вид и водещото във връзката им е сексът. За него тя е идеалният партньор, за нея - той не е. Тя е по-общителна от двамата и често излиза по женски. Тези двамата не могат да се разберат кой командва в семейството. Тя се дразни, когато той пие, става агресивен, обижда и псува. А той - когато къщата не е подредена. Тя не работи и домакинските задължения са изцяло нейна грижа. Той „помага" като глези децата и й създава още повече работа. Той признава, че е изневерявал, но тя не знае за това. Той се страхува от високо, тя от самотата. Били са на ръба на развод, защото неговите родители не я приемат. Той се чувства като гларус в клетка далеч от морските вълни. 

6. Кокетката и кученцето

Те са млади и имат дъщеря на година и половина. Тя е млада, 19-годишна майка, а той е със седем години по-голям от нея. Живеят с родителите си. Тя за него е идеалният партньор, той за нея - не. Тя има основно образование, а той е по-умният в къщата, защото е завършил средно. Тя често мечтае...да стане известна. Преди е била манекенка, а той - футболист. Така се запознали и се взели. Сега горко съжаляват, че не са продължили професионалните си кариери. Тя приема брака по-свободно и би си позволила няколко връзки едновременно. Излиза често с приятелки, а той остава в къщи при детето. Тя обича флирта, той - не. Тя му е изневерила, той на нея - не.  Тя го плаши с бой, ако флиртува в къщата на Big Brother Family и го ревнува болезнено. Заради съмнения, че й изневерява го удря с метална статуетка по главата. Оттогава често повтаря, за да затвърди урока си. Свекървата  не я харесва, смята я за надута и лоша. Явно снахата й е взела страха, защото не смее да каже повече. 

7. Брак с чужденец

Той е истински джентълмен, а нейната най-голямата грешка е, че се е родила в България. Любовта и уважението са най-важни за тях. Сексът не остава по-назад. Тя е по-общителна, излиза често и е много ухажвана. Двамата харчат много пари за детето, за дрехи, бижута и забавления. На него му липсва единомислие във връзката и се дразни на това, че тя е твърдоглава. Тя пък не приема неговата агресията, нервност и това, че пие алкохол. Заради тези неща се карат много често. Той влиза в къщата, за да угоди на жена си. Тя живее в морската столица, а той е гражданин на чужда държава. 

***

Изненадите започват още ден след старта на предаването - на 23-ти март, вторник, ден след влизането на семействата, на горещия стол пред Ники Кънчев ще застанат продуцентите на Big Brother Family. Всеки от тях ще разкаже своите впечатления за участниците, случки от кастингите и тайните, които само един опитен психолог може да разгадае. Обичайното за формата коментарно предаване „Голямата уста" ще бъде заместено от „двама мъже наполовина" - Иван и Андрей. Неизлъчени кадри, любопитни гости, скандални коментари и първите интервюта на изгонените съквартиранти зрителите ще могат да следят само във „Вечерното шоу на Иван и Андрей".

Big Brother Family. Те влизат в Къщата. Началото - 22 март, 20.00 ч., Нова телевизия.