Бандити върнаха откраднати компютри и … се извиниха
Бандити върнаха откраднати компютри и … се извиниха / снимка: sxc.hu

Чудо се случи в град Сан Бернардино, щата Калифорния, съобщава Си Ен Ен. Часове, след като задигнали шест компютъра и лаптоп, бандитите премислили, върнали плячката си и написали бележка с извинение.

Явно престъпниците разбрали впоследствие, че са задигнали техниката от център за борба срещу изнасилванията. И съвестта им ги загризала. „Още не мога да повярвам. Тук всички сме в шок”, казва директорът на Канди Сталингс.

Случката се разиграла през нощта на 31 юли, но едва сега за нея е съобщено на медиите. Към 22.30 ч. алармената система засякла движение в центъра, разкрива БГНЕС. Сталингс получила обаждане, че полицаите пътуват към сградата. При пристигането си била уведомена от пазителите на реда, че бандитите са проникнали през покрива и са задигнали техника на стойност 5000 долара.

Сталингс се прибрала, но няколко часа по-късно отново й звъннали от полицията, за да й кажат, че някой отново се движи из помещенията на центъра. И когато пристигнала, видяла върнати задигнатите компютри и бележка, залепена на лаптопа: „Нямахме представа какво взимаме... Ето ви нещата обратно и се надяваме, че ще продължите да правите разлика между хората около вас. Господ да ви благослови!”.

Лейтенант Пол Уилямс, който работи от 20 години в полицията на Сан Бернардино, твърди, че това е първи подобен случай в неговата кариера.