Антонио Бандерас се впуска в снимките на телевизионен сериал
Антонио Бандерас се впуска в снимките на телевизионен сериал / снимка: Guliver/Getty Images

Испанският актьор Антонио Бандерас ще изпълни главната роля в мини сериала „Кубинският квартет” (Cuban Quartet), който ще бъде излъчен по телевизионния канал Starz, предаде ТАСС.

За основа на сериала е взета тетралогията „Годишни времена” на известния кубински писател Леонардо Падура. В центъра на повествованието е детективът Марио Конде, любимец на читателската публика - заради качествата, които го извисяват, но и заради многобройните недостатъци, които го приземяват. Конде винаги е мечтал да стане писател.

Бандерас не само ще пресъздаде образа на Конде, но и ще е изпълнителен продуцент на сериала, който ще бъде разпространен по цял свят от „ЕнтъртейнмънтУан”.

Леонардо Падура е роден в Хавана през 1955 г. През 2011 г. получава и испанско гражданство, но продължава да живее в Куба. Завършил е латиноамериканска литература в Хаванския университет.

В родината си става известен с журналистическите си статии и с есетата, посветени на редица кубински и латиноамерикански писатели. Автор е и на множество киносценарии.

Източник: БТА