Джули Андрюсс
Джули Андрюсс / Guliver/Getty Images
Актрисата и носителка на "Оскар" Джули Андрюс, превъплътила се в главната роля във филмовия мюзикъл "Мери Попинс" от 1964 г., няма да се снима в продължението, съобщи Ентъртейнмънт уикли.

Според режисьора Роб Маршал, цитиран от изданието, 81-годишната Андрюс подкрепя новия проект "на 100%", но иска да остане настрана от него, за да даде възможност на своята наследничка "да блесне". В образа на прочутата бавачка в продължението "Мери Попинс се завръща" зрителите ще видят британската актриса Емили Блънт.

"Джули е невероятна. Разговаряхме с нея за евентуално участие в продължението, но тя даде ясно да се разбере, че новият филм трябва да принадлежи на Емили", споделя Роб Маршал. "Джули ми каза следното: "Това е шоуто на Емили и нещата трябва да останат така. Не желая хората да си помислят: "О, ето я Мери Попинс". Искам да възприемат Емили в ролята, защото тя е брилянтна", допълва режисьорът.

Анджела Лансбъри ще се снима в продължението на "Мери Попинс"

Маршал казва още, че за него и за публиката Джули Андрюс ще остане съвършеното превъплъщение в образа на Мери Попинс. Колкото до Емили Блънт, тя е идеалният избор да поеме "щафетата" от Андрюс, смята режисьорът. "Джули мисли по абсолютно същия начин", отбелязва Роб Маршал.

Почитателите на Джули Андрюс вероятно ще останат разочаровани, че няма да я видят в "Мери Попинс се завръща". За тях може да бъде утеха, че друг ветеран - 91-годишният Дик ван Дайк, който партнираше на Андрюс в оригиналния филмов мюзикъл, ще изпълни епизодична роля в продължението.

Актьорският състав включва още една ветеранка - 91-годишната британска актриса Анджела Лансбъри.

„Дисни” подготвя нов филм за Мери Попинс

Създателят и звезда на хитовия бродуейски мюзикъл "Хамилтън" Лин-Мануел Миранда ще играе нов персонаж - уличния фенерджия Джак. В "Мери Попинс се завръща" зрителите ще видят също Мерил Стрийп, Колин Фърт, Емили Мортимър, Бен Уишоу.

Снимките за филма започнаха през февруари в студиата "Шепъртън" в Съри, Англия. Филмовият мюзикъл "Мери Попинс се завръща" ще излезе на екран на 25 декември 2018 г.
БТА