Пазаруването е неотменима част от ежедневието ни. Но понякога то се превръща в страст, мания да се купуват непрекъснато ненужни вещи. Затова за пазаруването вече се заговори като за болест, зависимост, която получи и клинично име – ониомания. Вижте в канала „Top Of The Tops“ във vbox7:

Имаш дрехи в гардероба, които са все още с етикета

Нямаме предвид дреха, която някой ти е подарил, а ти не харесваш. Това са онези дрехи, който ти сама си купила, но си забравила изобщо, че ги имаш.

дрехи
iStock/Getty Images

Всеки Мол е като твой дом

Освен да посещаваш магазините, ти се храниш там, организираш работни и приятелски срещи, ходиш на фитнес и т.н. Молът превръща в твой „втори дом“, но не забравяй, че нищо там не е безплатно.

пазаруване
iStock/Getty Images

Често си купуваш неща, от които нямаш нужда

Случва ли ти се да си купиш нещо, без причина? Ако отговорът е „да“, то ти наистина си шопинг маниачка.

Психично разстройство ли е пристрастяването към пазаруването в интернет

Съжалението след покупка не те спира

Всеки обича намаленията или добрите сделки и вероятно всеки може да се отпусне да си купи малко повече от предвидените неща. Разбира се, съвсем нормално е след това да съжаляваме за някои решения. Но при хората, които са пристрастени към пазаруването, това чувство за вина изчезва буквално при следващото намаление.

пазаруване
iStock/Getty Images

Нямаш настроение в дните, когато не пазаруваш

Вярвате или не, за пристрастените към пазаруването ден без да си купят някоя нова дреха или обувки, може наистина да бъде тъжен. Затова тези които физически не могат да отидат до любимия си магазин и да напазаруват, пълнят кошницата си онлайн.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук