/ БТА
Основна партийна организация "Банкер" напуска БСП в Плевен. Това обяви на пресконференция Плевен Бойко Тодоров, общински съветник от "БСП за България" и партиен секретар на организацията.

Като един от мотивите за напускането Тодоров посочи несъгласието им с подреждането на листите с кандидати за народни представители на изминалите пет парламентарни вота. По думите му процесът е бил проформа и манипулиран, липсвал е диалог и не се е зачитало мнението на членовете на партията в Плевен.

Той добави, че сред причините за напускането на БСП е и фактът, че вече няма младежка организация, която да привлича нови членове. Той каза още, че настоящото ръководство в Плевен е в невъзможност да изгради свой отбор на градско ниво, което се е доказало и на вчерашната конференция за определяне на кандидатите за местния вот, където общинският председател Свилен Атанасов на партията не е получил номинации за кандидат за кмет и за водач на листата с общински съветници.

Бойко Тодоров прогнозира, че освен "Банкер", която наброява около 30 членове, БСП в Плевен ще напуснат поне още три организации.

"Ситуацията в БСП е нетърпима, съсипана е младежката организация и поредното манипулиране при подреждането на листата с общински съветници доведе до това наше решение", категоричен е Тодоров. Той смята, че промяната в БСП трябва да започне от смяна в националното ръководство на партията.

"Ние сме ляво ориентирани хора, имаме силата единствено само за леви идеи. Аз лично искам и желая да покажа, че съм ляв човек и мога да направя нещо за Плевен", подчерта Тодоров. Той не пожела да конкретизира, но потвърди, че се водят преговори за участие в местните избори с друга лява партия.
Елина Кюркчиева/БТА