Найден Зеленогорски и Славчо Атанасов искат касиране на изборите
Найден Зеленогорски и Славчо Атанасов искат касиране на изборите / DarikNews.bg, архив
Найден Зеленогорски и Славчо Атанасов искат касиране на изборите
46748
Найден Зеленогорски и Славчо Атанасов искат касиране на изборите
  • Найден Зеленогорски и Славчо Атанасов искат касиране на изборите

Касиране на изборите, отваряне на чувалите и ръчно преброяване на бюлетините поискаха бившите кметове на Плевен и Пловдив - Найден Зеленогорски и Славчо Атанасов, които загубиха от кандидатите на ГЕРБ по време на изборите за местна власт. Дора Янкова, която също загуби местните избори в Смолян, съобщи, че ще мисли до утре дали също ще иска обжалване на резултатите от вота. И тримата се обединиха около обобщението, че изборите са били опорочени.

Бившите кметове, които загубиха изборите с малка преднина от техните конкуренти поискаха ръчно преброяване - не само на действителните и недействителните бюлетини, но съща така и тези, които са останали неизползвани в секционните избирателни комисии.

Славчо Атанасов обяви, че в Пловдив в центъра на града са се купували гласове за 30 лв. Той припомни, че е загубил с близо 1000 гласа, но е убеден, че в обявените за невалидни 3000 бюлетини една огромна част ще бъдат за него. „За първи път през тези осем избора, в които съм участвал, има толкова сериозна пряка намеса на правителство за влияние върху изборите. В центъра на Пловдив се купуваха масово гласове. Дава се сигналът на полицията, полицията четири часа не реагира на този сигнал. В Столипиново същата работа. Ние вървим към бананова Република", категоричен бе Атанасов.

Найден Зеленогорски, който има три мандата като кмет на Плевен, коментира, че е загубил с 389 гласа, но в прокуратурата има записи за подмяна и изнасяне на бюлетини от секциите: „Загубихме с 389 гласа разлика и аз препотвърждавам думите си - по-добре достойна загуба, отколкото фалшифициране и „неморална победа", каквато постигнаха опонентите от ГЕРБ".

Найден Зеленогорски и Славчо Атанасов искат касиране на изборите
netinfo

Дора Янкова каза, че не е от хората, които искат властта на всяка цена, но трябва да има сериозно противопоставяне на контролирания вот и на манипулациите. До седмица ВМРО-НИЕ ще подготвят информация за нарушенията на изборите и ще я изпратят в Брюксел.