Заподозреният в убийство Сунай Ремзи е арестуван в Турция
Заподозреният в убийство Сунай Ремзи е арестуван в Турция / netinfo
Бившият общински съветник от Силистра Сунай Ремзи е арестуван в Турция и вероятно до месец ще бъде екстрадиран. В началото на април той бе задочно обвинен в умишлено убийството на 25-годишния Марин Маринов също от Силистра.

От официално уведомление на Националното централно бюро “Интерпол” до Окръжната прокуратура в Силистра става ясно, че Сунай Ремзи е задържан на 21 май в квартал на Истанбул. До 40 дни продължават процедурите за екстрадация, обясни наблюдаващият прокурор Михаил Папазов.

Бившият общински съветник от ДПС Сунай Ремзи изчезна от Силистра в края на март, когато в офис на собственото му заведение “БГ-клуб” в центъра на града бе намерен трупа на Марин Маринов с прострелна и няколко прободни рани в гърдите. В началото на април Ремзи беше задочно обвинен в умишлено убийство.

Все още се очакват резултати от няколко експертизи във връзка с разследването, каза прокурор Папазов. Най-вероятно срещу Ремзи ще бъде повдигнато и директно обвинение в умишлено убийство. Делото ще се води в Силистра.