Започва семинар за финансирането на политическите партии
Започва семинар за финансирането на политическите партии / снимка: Sofia Photo Agency

София ще бъде домакин на регионален семинар "Финансиране на политическите партии и борба с корупцията, сравнителен подход: Франция, България, Унгария, Румъния, Словакия".

Семинарът ще бъде открит в 9.00 ч. на 18 април във Френския културен институт от посланик Понсен. Ще участват експерти от Франция, Унгария, Румъния и Словакия. От българска страна ще се включат представители от Сметната палата, Националната комисия за борба с корупцията към НС, Комисията към Министерския съвет за превенция и противодействие на корупцията, неправителствената организация "Transperancy International", Българското училище по политика.

Ще бъдат обсъдени правилата за финансиране на политическите партии и на предизборните кампании, резултатите от тях, как да се осъществи напредък в тази насока, механизми за разследване на неоснователно забогатяване, имущественото състояние на висшите държавни служители, депутати и министри и др.

Семинарът се организира от Центъра за култура и сътрудничество към Посолството на Франция в София, Посолствата на Франция в Румъния, Унгария и Словакия и Френското Министерство на външните работи и европейските въпроси.