Запазилите си он-лайн място в КАТ се обслужват до пет минути
Запазилите си он-лайн място в КАТ се обслужват до пет минути / снимка: Sofia Photo Agency
Запазилите си он-лайн място в КАТ се обслужват до пет минути
32884
Запазилите си он-лайн място в КАТ се обслужват до пет минути
  • Запазилите си он-лайн място в КАТ се обслужват до пет минути

От три до пет минути средно е времето, за което се обслужва всеки един от хората, запазили дата и час по интернет за получаване на документите си в КАТ, съобщи пред Дарик главен инспектор Любка Маринова от КАТ-София. Днес от 100 души, запазили по интернет място, са били обслужени 97. На трима е отказано, тъй като те са имали неплатени глоби.

Интернет услугата беше официално представена на 14 септември като тогава стана ясно, че след няколко дни страницата i-kat.org ще заработи след няколко дни. В първия ден, в който в пункта на столичната пътна полиция са се явили хора, запазили си дата и час по интернет, стана ясно, че обработката на гишето отнема средно между три и пет минути. Ето какво каза главен инспектор Любка Маринова:

„Днес е първият ден, в който регистриралите се граждани получиха своите свидетелства за управление на моторни превозни средства. Дойдоха в пътната полиция в заявения от тях час. Всеки гражданин беше обслужен в рамките от три до пет минути, тъй като системата с предварително заявените дата и час, дава възможност на служителите да подготвят предварително документите за връчване на съответния гражданин".

От КАТ признават, че все още напливът към интернет страницата не е голям. Уверяват обаче, че ако хората масово започнат да влизат в страница, а и да си запазват дата и час он-лайн сайтът няма да блокира.