Задържаха автоапаш във Варна, издирван от 4 месеца
Задържаха автоапаш във Варна, издирван от 4 месеца / netinfo

Обявен за общодържавно издирване варненец е бил задържан от полицията в морския град. 29-годишният мъж, известен с прозвището „Дупето”, бе преследван за бягство от затвора в Ловеч и кражба на луксозно БМВ, припомнят от варненската полиция.

Автоапашът-беглец бил арестуван на 9 януари в частен дом във варненското село Езерово. При обиска там са били открити и иззети метални заготовки, секретни автоключове, декодиращи устройства и преносими компютри с програми за различни марки автомобили. Според криминалисти оборудването е най-модерният комплект, използван за кражби на четири марки автомобили, произведени до 2007 г.

Мъжът е издирван от септември миналата година, когато бе уличен в кражба на БМВ 735 I с пловдивска регистрация. Към датата на кражбата автокрадецът изтърпявал в Ловешкия затвор присъда от април 2006-а.

Колата бе открита ден по-късно, а автоапашът успя да избяга от полицейската засада. Задържан обаче бе съучастникът му - 48-годишен мъж, известен с прозвището “Таралежа”, многократно осъждан за кражби на коли.

По случая е образувано досъдебно производство. Срещу “Дупето” е повдигнато обвинение, като междувременно е настанен в затвора за доизлежаване на предната присъда. Очаква се след експертизата на откритите устройства и на “Таралежа” да бъде повдигнато обвинение.

Други новини от Варна